Kraan Beursschouwburg weggetakeld: 'Niet ingeschreven'

EVC
© brusselnieuws.be
18/08/2014

De kraan van de firma die de gevel van de Beursschouwburg aan het herschilderen is, is maandagmiddag weggetakeld. Het voertuig was niet ingeschreven. Er kwam een takelwagen aan te pas die ook tanks kan slepen.

De gevel van de Beursschouwburg verdient een opfrisbeurt. De Beursschouwburg opteerde om een kraan te gebruiken eerder dan gevelstellingen, want dat is goedkoper.

De aannemer mag zich echter verwachten aan een stevige factuur. Omdat de kraan niet is ingeschreven als voertuig, mag het zich niet op de openbare weg begeven, aldus de politie van de zone Brussel Hoofdstad.

Het wegtakelen maandagmiddag had nogal wat voeten in de aarde. Niet alleen omdat het tuig 15,5 ton zwaar is, maar ook omdat de omvang van de kraan is onderschat. Het was te lang en breed voor het eerste takelvoertuig. Vandaar dat er een tweede takelwagen is gestuurd, eentje van het type dat tanks vervoert.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Gezien

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni