Korpschef zone West: ‘Fusie politiezones niet de oplossing’

© Belga
09/12/2015

De zes politiezones in Brussel fuseren is geen oplossing voor de veiligheidsproblemen in Brussel. Dat zegt Johan De Becker, korpschef van de politiezone West Brussel. “Dan krijg je een zone van 1 miljoen inwoners en dat is volgens mij niet werkbaar.”

In het Vlaams Parlement buigen de commissie-Brussel en de commissie bestrijding van gewelddadige radicalisering zich samen over het dossier van de radicalisering en de terreurdreiging in Brussel. De commissies hebben onder meer korpschef De Becker, Foyer-voorzitter Johan Leman en OCAD-directeur André Vandoren uitgenodigd. Op vraag van de sprekers vindt de zitting achter gesloten deuren plaats. Op die manier kunnen de genodigden meer vrijuit spreken.

In de marge van de commissie herhaalde korpschef De Becker wel zijn vraag naar meer mankracht, die hij ook al eerder bij tvbrussel stelde. "We zitten met een structureel personeelstekort. We komen 125 politiemensen tekort voor een korps van 1.010 mensen", aldus De Becker.

In de discussie over de verhoogde terreurdreiging in Brussel en de rol van Molenbeek in het radicaliseringsverhaal is de voorbije weken geregeld een fusie van de zes Brusselse politiezones geopperd. Maar dat vindt korpschef De Becker geen goed idee. "Dat is niet de oplossing. Dan zit je met één politiezone voor ruim 1 miljoen inwoners. Dat is niet werkbaar. Bovendien werken de zes zones nu al goed samen, elk vanuit de context van hun eigen zone."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni