Koper gezocht voor collectie Slipmuseum

© brusselnieuws.be
03/02/2016

Jan Bucquoy, eigenaar van het slipmuseum, is op zoek naar een koper voor zijn slips. De conservator van de recent gesloten kroeg De Dolle Mol, die samen met het slipmuseum werd gesloten, verwacht dat zijn werken uiteindelijk openbaar verkocht zullen worden.

Eind 2015 sloot de legendarische, anarchistische kroeg De Dolle Mol de deuren. Het slipmuseum, boven het café, moest eveneens verhuizen. Geen gemakkelijke klus, aldus eigenaar Jan Bucquoy. “Naast slips heb ik ook nog schilderijen en andere kunstwerken hangen. Het is afwachten tot ik een koper vind die het budget heeft én plaats heeft om alles op te hangen.”

Bucquoy wil de slips graag aan de stad Brussel verkopen, maar vreest dat ze niet geïnteresseerd zijn in de werken. “Waarschijnlijk zal dit verhaal uitdraaien op een openbare verkoop,” zegt hij.

Chez Claude
Bucquoy is nu volop contact aan het legen met andere potentiële kopers. Zo was er ook interesse van het Museum voor Erotiek en Mythologie op de Zavel en het Frietkotmuseum.

In afwachting van de verkoop, zullen enkele slips in het restaurant Chez Claude in de Vlaamsesteenweg terecht komen. Hoeveel en voor hoelang de slips daar zullen hangen is nog niet concreet afgesproken. Dat zegt Jan Bucquoy aan onze redactie. Eerder werd bericht dat de volledige collectie in het restaurant terecht zou kunnen, maar dat is dus niet het geval.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Expo

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni