© CNN

Kompany: 'Terreur was onvermijdelijk'

© brusselnieuws.be
27/11/2015

Op de Amerikaanse zender CNN sprak Vincent Kompany donderdagavond over de gebeurtenissen in Parijs en Brussel. “De structuur van Brussel ligt aan de oorsprong van het extremisme”, stelt de kapitein van de Rode Duivels en Manchester City.

Kompany sluit zich aan bij de critici die zeggen dat Brussel met negentien gemeenten en zes politiezones onbestuurbaar is. “De structuur laat toe dat mensen door de mazen van het net glippen en enkel in contact komen met mensen die hen indoctrineren.”

De Brusselse voetballer groeide zelf op in een moeilijke buurt, maar beseft dat de goede opvoeding van zijn ouders zijn redding was. “Als ouders daarentegen laaggeschoold zijn, worden lokale systemen belangrijk.”

En die waren er onvoldoende, waardoor de terreur eigenlijk onvermijdelijk was. “We zagen de politici enkel om een rood lintje door te knippen of om stemmen te ronselen elke zes jaar. Echte drang, bezorgdheid om moeilijke buurten op te waarderen heb ik gemist.”

Aanslagen Parijs

De aanslagen in Parijs werden deels in Brussel gepland. De beschuldigden staan terecht in Parijs. Alle berichtgeving over de Brusselse link, vind je in dit dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Aanslagen Parijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni