Komiek ‘Abdel en vrai’ zamelt 15.000 euro in voor hartpatiënt

© brusselnieuws.be
25/02/2015

Abdel, die via zijn humoristische filmpjes een groot publiek bereikt, heeft via zijn Facebookpagina opgeroepen om geld in te zamelen voor Mohamed Laamarie. De zieke man heeft 30.000 euro nodig voor een hartoperatie die niet wordt terugbetaald. De actie haalde al bijna 15.000 euro op.

De Marokkaanse Mohamed Laamarie verblijft in ons land met een toeristenvisum. Hij had gehoopt om hier een behandeling te krijgen voor zijn hartziekte. Dat kan, maar hij zal die zelf moeten betalen.

Zijn familie sprokkelde zelf al wat geld bij elkaar, toen internetsensatie ‘Abdel en vrai’ zich het lot van de zieke man ging aantrekken.

Het filmpje waarin Abdel zijn fans vraagt om een steentje bij te dragen, is ondertussen al meer dan 200.000 keer bekeken. Op de facebookpagina ‘1€ pour sauver Mohamed’ staat te lezen dat de actie al 14.748 euro opbracht. De komiek hoopt dan ook snel zijn vooraf gestelde doel van 30.000 euro te halen. “Als het zo verder gaat, hebben we binnen enkele dagen de overige 15.000 euro ingezameld en is Mohamed buiten levensgevaar”, zegt hij op Facebook.

Om argwanende internetgebruikers te snel af te zijn, plaatste ‘Abdel en vrai’ een document online waaruit blijkt dat de 63-jarige Mohamed Laamarie wel degelijk gediagnosticeerd is als hartpatiënt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni