Esplanade Europees parlement c Francisco Antunes

Koerdische betogers bestormen Europees parlement

© FM Brussel
07/10/2014

Zo'n vijftig Koerden hebben het Europees parlement in Brussel bestormd. Dat doen ze uit protest met de situatie in de Syrisch-Koerdische stad Kobani, die in handen dreigt te vallen van terreurgroep Islamitische Staat.

Met de bestorming breidt de actie van de Koerden uit. Op het Luxemburgplein verzamelden zo'n tweehonderd betogers. Vijftig van hen slaagden erin om het parlementsgebouw binnen te dringen. Ze worden daar momenteel toegesproken door fractieleiders van het Europees parlement.

Het is niet de eerste keer dat de Koerden actie voeren op het Luxemburgplein. Naar eigen zeggen zouden er intussen ook een honderdtal demonstranten in hongerstaking zijn.

Maandagavond betoogden al een tweehonderdtal Koerden ook al in de vertrekhal van Brussels Airport.

De Koerden vragen aandacht voor de situatie ronde de Syrische stad Kobani. Die Koerdische stad wordt belegerd door strijders van de terreurgroep Islamitische Staat (IS). De betogers vroegen ook een blijvende oplossing voor het Koerdische probleem en protesteerden tegen de Turkse President Recep Erdogan, die ze mee verantwoordelijk houden voor de opmars van IS.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni