© google

Klein Mabo bouwt tien klassen bij

Kris Hendrickx
© brusselnieuws.be
26/08/2014

De basisschool van Maria Boodschap in de Vlaamsesteenweg wordt grondig onder handen genomen. Een loods wordt vervangen door een nieuwbouw, goed voor 10 extra klassen en 240 bijkomende schoolplaatsen. Het openbaar onderzoek is net gestart.

De basisschool van Maria Boodschap – vaak Klein Mabo genoemd – ligt op het einde van de Vlaamsesteenweg, vlakbij de Vlaamsepoort. Als alles goed gaat, krijgt de school er tegen september 2016 tien klassen bij, vernam brusselnieuws.be.

Om de extra capaciteit te creëren wordt de grote loods afgebroken, die zich links op de grote speelplaats bevindt (het gebouw met het groenblauwe dak op de foto). Op die plek verrijst een nieuwbouw, waar tien nieuwe klassen in gepland zijn.

De uitbreiding moet de basisschool in staat stellen om in elk jaar twee parallele klassen in te richten. “We zijn daar nu al mee bezig”, legt directeur Ann Van Damme uit. “De onthaalklas en de eerste kleuterjaren zijn al ontdubbeld. Maar tegen 2016 zal alle ruimte opgebruikt zijn. We hebben nu al de leraarskamer geschrapt om er een klas van te maken.”

Naast de nieuwbouw omvat de bouwaanvraag ook een aanvraag tot restauratie van een geklasseerd gebouw. Het betreft een klein paviljoen achteraan de grote speelplaats, waarvan het dakgebinte geklasseerd is. “Het huisje krijgt een mezzanine, waardoor het dakgebinte zichtbaar wordt”, legt de directeur uit. “Naast het gebouw wordt de speelplaats ook dichtgebouwd.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni