Klacht Liga tegen Antisemitisme over opschrift betoging in Brussel

© brusselnieuws.be
28/08/2014

De Ligue Belge contre l'Antisémitisme (LBCA) heeft woensdag een klacht ingediend tegen antisemitische opschriften die te lezen waren op een pro-Palestijnse betoging op 25 juli in Brussel. Ook de Franstalige organisatie LICRA, die zich verzet tegen racisme en antisemitisme, steunt de klacht.

De LBCA werd begin dit jaar opgericht door de voormalige voorzitter van de Franstalige Joodse koepelvereniging CCOJB, Joël Rubinfeld.

De betoging waartegen zijn beweging ageert, werd in juli georganiseerd om de steun te betuigen aan Palestijnen die zonder proces opgesloten zitten in Israëlische gevangenissen. Een van de deelnemers aan de betoging had een bord bij zich met de slogan "Boycot Israël! Antizionisme! Anti-joods".

Die opschriften vormen een inbreuk op de antiracismewet, volgens de LBCA. "We stellen steeds vaker vast dat het hedendaagse antisemitisme in West-Europa schuilgaat achter antizionisme of anti-Israëlische gevoelens", zegt Rubinfeld in verschillende media. "Onder het voorwendsel op te roepen tot een boycot tegen Israël, verglijdt men naar een boycot van joden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni