awel logo
© Awel

Kindertelefoon zoekt dringend vrijwilligers in Brussel

© brusselnieuws.be
11/09/2014

Awel, voorheen de Kinder- en Jeugdtelefoon, zoekt dringend nieuwe vrijwilligers. Ieder jaar kunnen vrijwilligers zich inschrijven om kinderen te woord te staan over hun kleine en grote problemen.

De aanwerfperiode van Awel in Brussel loopt tot 13 oktober. In Vlaanderen hebben zich inmiddels al veel nieuwe vrijwilligers ingeschreven, in Brussel is dat een ander verhaal. “De ene keer hebben we hier ook genoeg aanmeldingen, de andere keer gaat het wat lastiger", zegt een medewerker van Awel. “Dat heeft ermee te maken dat de Nederlandstaligen in Brussel moeilijker te bereiken zijn dan in Vlaanderen.”

Vrijwilligers krijgen een basisopleiding en kunnen daarna ofwel van huis uit, of vanuit het lokaal van Awel bellen met de kinderen. Ook kunnen ze ervoor intekenen om de kinderen via de chat, e-mail of het forum te woord te staan.

Er werken nu tussen de 180 en 200 vrijwilligers bij Awel. De meesten blijven enkele jaren, maar toch zijn er elk jaar weer nieuwe vrijwilligers nodig. “Studenten die werk vinden, bijvoorbeeld, willen nog wel eens afhaken”, klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni