Kinderopvang: de ene open, de andere dicht

© brusselnieuws.be
25/11/2015

Sommige kinderen kunnen vanaf vandaag weer terecht bij hun buitenschoolse opvang (IBO), anderen niet. Het hangt er maar net vanaf in welke gemeente ze wonen. Elke opvang beslist voor zichzelf, een coherent beleid is er niet.

Nederlandstalige kinderen uit Laken kunnen vanaf vandaag gewoon weer terecht bij hun vertrouwde opvang Nekkersdal. Enkel hun geplande uitstap is geannuleerd.

De Buiteling in Brussel Stad is weer gedeeltelijk open. Van de zes locaties zijn de twee in Sint-Joost open. De opvang in Vorst en in de Kogelstraat blijven gesloten. De overige twee voorzien enkel naschoolse, en geen voorschoolse opvang. "Elke beslissing wordt afgestemd op de lokale realiteit", zegt de directeur van De Buiteling. "Kan het transport veilig georganiseerd worden? We nemen de beslissing in overleg met de scholen, die hun eigen instructies hebben ontvangen van het gemeentebestuur."

In Anderlecht gaan alle drie IBO's weer open, maar zijn er verschillende maatregelen genomen. Zo moeten de ouders hun kinderen binnen één afgesproken uur ophalen, in plaats van wanneer ze maar willen. Verder verhuist één van de drie Anderlechtse locaties, KIS Scheut, tijdelijk naar de school, zodat de kinderen geen wandeling hoeven te maken naar de opvang.

Ouders uit Molenbeek weten nog niet waar ze aan toe zijn. Daar is De Verliefde Wolk momenteel volledig toe. De directie overlegt met de raad van bestuur en het gemeentebestuur over de mogelijkheid om terug open te gaan. Als het organisatorisch lukt, zal de opvang mogelijk later vandaag alsnog open gaan.

Dreigingsniveau 4 in Brussel

Wat zijn de gevolgen van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel? En hoe staat het met het onderzoek? U leest er alles over in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Dreigingsniveau 4 in Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni