© google

Overleden Schaarbeekse jongen gewurgd door moeder

© Belga
14/02/2016

Het Schaarbeekse jongetje dat zondag dood teruggevonden werd op de Paul Deschannellaan is gewurgd en de keel overgesneden door zijn moeder. De vrouw heeft de feiten bekend.

In de nacht van vrijdag op zaterdag was de politie al tussenbeide gekomen in de woning in de Van Hovestraat in Schaarbeek waar de 37-jarige moeder woonde met haar twee kinderen van elf en acht jaar. De politie stelde toen geen bijzondere incidenten vast.

Omstreeks 04.00 uur ging de moeder, die leed aan psychische problemen, echter volledig door het lint. Ze wurgde haar jongste kind en sneed zijn keel door. Vervolgens bracht ze het lichaam in een koffer naar een bosje op de hoek van de Van Hamméestraat en de Paul Deschanellaan.

Toen de huiseigenaar de volgende dag langsliep bij het gezin, merkte hij de afwezigheid van het jongetje op en verwittigde de politie. De vrouw werd in de nacht van zaterdag op zondag verhoord en biechtte de feiten op. Ze wees de politie ook de plaats waar ze het lichaam van haar zoontje had achtergelaten. Haar daden waren volgens haar het gevolg van decompensatie.

Een onderzoeksrechter, een gerechtsdokter en brandweerlui begaven zich naar de plaats waar het lichaam zondagochtend werd ontdekt. Het oudere broertje is toevertrouwd aan de jeugdrechter.

De vader van het gezin vertoeft volgens het parket al enkele jaren in Syrië.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni