Kijk Uit focust voortaan meer op Brussel

© brusselnieuws.be
28/07/2015

De verkeersveiligheid in Brussel zal meer aan bod komen in het televisieprogramma Kijk Uit. Dat zegt Brussels bevoegd staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V), die daar voortaan ook geld voor uittrekt. Zo zullen er meer scènes gedraaid worden in Brussel, en zullen er ook meer typisch stedelijke onderwerpen aan bod komen.

"Waar de opnames vroeger vaak gemaakt werden in een landelijke setting, zal dat nu vaker in Brussel gebeuren", verduidelijkt de Staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Debaets.

Kijk Uit zal dus voortaan meer duiding geven bij stedelijke thema's, zoals bijvoorbeeld fietsen in druk verkeer, of het respecteren van de zone 30. "Naast de verkeerspieken tijdens de spits wordt Brussel gekenmerkt door een erg diverse weginfrastructuur, van zone 30 tot autosnelwegen”, aldus Debaets.

“Verkeersveiligheid stopt niet aan de gewestgrenzen. Verkeersveiligheid in Brussel is niet alleen zaak van de Brusselaars, maar ook van de pendelaars die dagelijks naar Brussel komen", zegt de staatssecretaris.

Minder verkeersdoden
De staatssecretaris gelooft dat een verkeersveiligheidsprogramma echt een verschil kan maken. "In 2014 zijn nog 17 mensen overleden op onze wegen in Brussel, meer sensibilisering kan dat cijfer nog doen dalen."

Even zag het ernaar uit dat het televisieprogramma stopgezet zou worden. Maar omdat Brussel sinds de zesde staatshervorming ook verantwoordelijk is voor verkeersveiligheid, investeert het Brussels Verkeersveiligheidsfonds voortaan tot 95.000 euro per jaar. Ook Vlaanderen investeert mee.

Kijk Uit loopt al sinds 1977 op de openbare omroep, elke zaterdag om 17.55 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni