Khattabi verslaat Doulkeridis in voorzittersverkiezingen Ecolo

© brusselnieuws.be
22/03/2015

Het duo Zakia Khattabi en Patrick Dupriez heeft zondag de voorzittersverkiezingen gewonnen bij Ecolo. De twee kregen 60 procent van de stemmen bij de Franstalige groenen achter zich. Khattabi is Kamerlid en gemeenteraadslid in Elsene.

Zakia Khattabi en Patrick Dupriez haalden het al in de eerste stemronde van een ander Brussels-Waals duo, met name voormalig Brussels staatssecretaris Christos Doulkeridis en Chloé Deltour. Zij moesten het stellen met 38 procent van de stemmen. Er waren 14 onthoudingen.

Zakia Khattibi is 41 jaar oud, geboren in Sint-Joost en is van Marokkaanse origine. Van 2009 tot 2014 zetelde ze in het Brussels parlement.

"Ecolo is terug", riep Dupriez uit bij de de bekendmaking van de resultaten voor de zowat 1.100 militanten die in het Waals-Brabantse Louvain-la-Neuve verzameld hadden.

"Vandaag kunnen we ons gezamenlijk terugvinden in een project. Er is geen sprake meer van verdeeldheid. Nu is het tijd om bijeen te komen. Allen samen moeten we de partij opnieuw laten winnen", vulde Khattabi aan.

Khattabi en Dupriez volgen Emily Hoyos en Olivier Deleuze op. De burgemeester van Watermaal-Bosvoorde was geen kandidaat om zichzelf op te volgen, na het slechte resultaat bij de jongste verkiezingen.

De nieuwe Ecolo-leiding krijgt de zware taak om de partij opnieuw op de kaart te zetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni