Khattabi en Doulkeridis kandidaat voorzitterschap Ecolo

© brusselnieuws.be
26/01/2015

Twee duo's zijn kandidaat om het roer van Olivier Deleuze en Emily Hoyos over te nemen aan het hoofd van Ecolo. Zakia Khattabi en Christos Doulkeridis zijn de Brusselse kandidaten in de tandems.

Ecolo houdt vast aan het co-voorzitterschap, traditioneel met een kopstuk uit Wallonië en een uit Brussel. De partij stelde maandag twee kanidatenduo's voor.

Zakia Khattabi vormt een tandem met Patrick Dupriez. Zij pleiten voor een tragere en duurzame groei van de partij, in plaats van "verkiezingsbubbels" die ontploffen van zodra Ecolo mee de lakens uitdeelt. Ook de partijlijn voor hen duidelijker worden. "We moeten sommige gevoelige zielen durven choqueren in plaats van het risico te lopen dat we niet worden gehoord", klinkt het.

Het tweede kandidaatsduo bestaat uit Christos Doulkeridis en Chloé Deltour. Zij willen vooral aansluiting vinden bij het middenveld om de groene beweging van onderuit te versterken.

De voorbije jaren zat Olivier Deleuze mee in de cockpit bij de Franstalige groenen. Ondertussen werd Deleuze echter burgemeester in Watermaal-Bosvoorde en kreeg de partij rake klappen bij de federale en regionale verkiezingen. Het was dan ook eerder al duidelijk dat hij geen kandidaat was om zichzelf op te volgen.

Op 22 maart beslist de algemene vergadering van Ecolo welke tandem de partij de komende jaren op sleeptouw moet nemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni