De politie van de zone Brussel-Stad en Elsene heeft op de Grote Markt een Kerstman opgepakt. De man had geen vergunning en wilde niet vertrekken.

Afgelopen zaterdag had een als Kerstman verklede man zich op de Grote Markt geïnstalleerd. In ruil voor geld ging hij met kinderen op de foto.

Voor dergelijke activiteiten is echter een vergunning nodig. Enkele agenten van de zone benaderden de man voor een controle. Toen bleek dat hij niet over de nodige documenten beschikte, vroegen ze hem weg te gaan.

"Daarop begon de man een scène te maken", zegt commissaris Ilse Van de Keere. "Vervelend, want er waren heel wat kinderen in de buurt en voor hen was het niet leuk om de Kerstman door het dak te zien gaan. Daarom vroegen onze agenten hem om even mee te wandelen naar het commissariaat. Dat weigerde hij, en daarop werd hij onwel."

De agenten belden een ziekenwagen. "Het medisch personeel stelde echter vast dat er niets aan de hand was. Omdat we een einde wilden maken aan de wanorde, hebben we hem toen meegenomen naar het commissariaat. Een aantal kinderen waren immers al van streek geraakt door het hele gebeuren. Ook op het bureau raakte de man niet gekalmeerd. Daarom is hij tot het einde van de kerstmarkt op het commissariaat gebleven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni