Kempische snackbar steunt Brusselse horeca met ‘Vleesatomium’

© brusselnieuws.be
04/01/2016

20 curryworsten en negen bouletten, drieënhalve kilo vlees, aan elkaar gehecht in de vorm van het Atomium. Snackbar De Broodjeshoek uit Balen pakt tegenwoordig uit met eetuitdaging het 'Monument van Balen'. Uitbater Marc Peeters lanceerde de uitdaging om Brussel een hart onder de riem te steken tijdens de terreurdreiging.

“Omdat Brussel de laatste maanden door die terreurdreiging vaak negatief in het nieuws kwam, heb ik voor een gekend monument uit Brussel gekozen”, zegt Peeters aan Het Laatste Nieuws.

Wie het Monument van Balen op krijgt, maakt kans op een etentje voor vier personen in de bovenste bol van het Atomium. De uitdaging kan aangegaan worden met maximaal vier mensen, maar u kunt ook op uw eentje de meer dan 7.000 calorieën proberen verorberen.

Bij De Broodjeshoek zijn ze niet aan hun proefstuk toe wat eetuitdagingen betreft. Eerder was er de Toren van Balen, 56 centimeter hoog en bestaande uit hamburgers. Het Vleesatomium moest “spectaculairder zijn dan de toren en tegelijk een haalbare kaart blijven”, aldus nog Peeters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni