Kelners Beenhouwersstraat doen aankopen met bankkaarten klanten

© brusselnieuws.be
21/08/2014

Een kelner van een restaurant in de Korte Beenhouwersstraat heeft samen met zijn broer maandenlang kredietkaarten van buitenlandse klanten gekopieerd en er aankopen mee gedaan. Beiden zijn door de onderzoeksrechter aangehouden.

Ook een tweede kelner van hetzelfde restaurant was bij de fraude betrokken, maar werd na verhoor vrijgelaten, schrijven Het Nieuwsblad en La Capitale.

De veiligheidsdienst van kredietkaartenbeheerder Atos Worldline kwam de fraude begin juli op het spoor. De eigenaars van de kaarten waren toeristen uit de Verenigde Staten, Rusland en China die in de loop van de maand mei hun kaarten in Brussel hadden gebruikt.

Het spoor leidde naar een restaurant in de Korte Beenhouwersstraat. Uit videobeelden en aankoopfacturen die bij de betrokken handelszaken werden opgevraagd, bleek dat twee kelners van dat restaurant alsook de broer van een van hen de verdachte aankopen hadden gedaan.

De broers hebben intussen bekend dat ze in het restaurant de magneetstrip van kredietkaarten hadden gekopieerd. Daarna brachten ze die aan op valse kredietkaarten en deden ze er aankopen mee.

Bij huiszoekingen trof de politie een hoop valse krediet- en bankkaarten aan, een computer met kaartlezer waarop de gegevens van honderden kaarten stonden, valse identiteitsdocumenten en aangekochte goederen. Daarbij waren er kleren, gsm's, computers, videospelen en 4.300 euro in baar geld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni