kbc

KBC krimpt in aan Havenlaan

Bettina Hubo
© Brussel Deze Week
03/02/2016

Bankverzekeraar KBC heeft zopas één van zijn kantoorgebouwen aan de Havenlaan verkocht aan projectontwikkelaar Skyline. Door het vele thuiswerk is de hoofdzetel te groot geworden.

KBC heeft drie gebouwen aan de Havenlaan, het hoofdkantoor op nummer 2, het gebouw met de personeelsdienst op nummer 6, en het gebouw op nummer 12, vlakbij Thurn & Taxis, waarin behalve de marktzaal ook dochtermaatschappijen als KBC Security en de vastgoedmaatschappij van KBC gevestigd zijn. Dat laatste gebouw werd zopas, samen met 193 garageplaatsen, voor 22,5 miljoen euro verkocht aan promotor Skyline Development.

“Tegenwoordig werken onze medewerkers vaak thuis of in een kantoor dichter bij huis,” zegt KBC-woordvoerder Stef Leunens. “We stimuleren thuiswerk, onder meer om ecologische redenen. De leidraad is dat iedereen één à twee dagen per week van huis uit werkt.”

Maar hierdoor ligt de bezetting van de kantoorplekken een pak lager dan vroeger. Leunens: “Het had geen zin om drie kantoorpanden te behouden die niet volledig benut worden. Daarom hebben we beslist om alle activiteiten te concentreren in twee gebouwen, dat is ook goedkoper in het beheer.”

KBC huurt het derde gebouw wel nog twee jaar om een geleidelijke verhuis mogelijk te maken. “Een marktzaal verhuis je niet zomaar van de ene dag op de andere,” zegt Leunens.

Of Skyline het twintig jaar oude gebouw gaat afbreken of verbouwen, is nog niet duidelijk. De promotor is gespecialiseerd in de verkoop van appartementen met verhuurservice aan beleggers. Zo bouwt Skyline momenteel de residentiële complexen Genève Park en Ambassador Park nabij de Navo in Evere.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni