In de ruimte aan het kruispunt van de Waversesteenweg en de Vorstlaan, waar tot voor kort nog een interimkantoor zat, heeft nu een gloednieuw ijs- en pannenkoekensalon de deuren geopend. Goed gezien: zowel op een late zomerdag als op een kille herfstdag kun je hier je gading vinden. Het nieuwe etablissement lokt dan ook niet alleen voorbijfietsende ouders met hun kroost naar binnen, maar ook maatpakken uit de naburige kantoorgebouwen.

Hoewel de lamellen voor de ramen en de metalen draaitrap naar een afgesloten glazen bureau op de eerste verdieping nog steeds getuigen van het kantoorverleden van de ruimte, helpen de frisse groene en witte tinten er toch een vrij aangenaam interieur van te maken. In de uitstalkast staan talloze bakken smeuïg roomijs, dat zo in een hoorntje mee kan worden genomen of ter plaatse geconsumeerd in een coupe. Al het ijs is ambachtelijk én met echte vanille uit Madagaskar gemaakt, kondigt de menukaart trots aan.

Wij trokken naar Kawa voor een lunch, en kozen eerst voor een hartige pannenkoek of galette. We proefden zowel van de 'archiduc' (met kip, champignons en room, €9) als van de 'tartiflette' (met reblochon, aardappel, spekjes en ui, €9) en stonden ervan versteld hoezeer de niet al te groot ogende porties vulden. Toch reserveerden we nog een plaatsje voor respectievelijk een 'coupe comète' met twee bollen speculaasijs, een bol vanilleijs, karamelsaus en speculaaskruimels (€6,50), en een Brusselse wafel met suiker (€3). Ook wie niets moet hebben van ijs, wafels en pannenkoeken, kan hier kiezen uit een ruime selectie boterhammen, kunstig belegd en geserveerd met een slaatje. Geen enkel excuus dus om dit nieuwe adresje niet eens te gaan uitproberen!

adres: Vorstlaan 165, Oudergem, 02-660.92.28
open: in de week 11.30 > 21.30, w-e & feestdagen 13.00 > 21.30 uur

02-660.92.28

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Oudergem

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni