Kapperszaak in Léon Lepagestraat gevandaliseerd

GDC
© brusselnieuws.be
06/03/2015

Een paar dagen nadat bloemenzaak Flower Attitude getroffen werd door een molotovcocktail, kreeg donderdagnacht de nabijgelegen kapperszaak FAB-KEN ongewenst bezoek. De glazen voordeur werd aan diggelen geslagen en de zaak overhoop gehaald, vernam brusselnieuws.be. "Er is toch echt iets aan de hand in de wijk."

FAB-KEN in de Léon Lepagestraat werd donderdagnacht het slachtoffer van wel erg agressieve vandalen. De glazen voordeur werd kapotgeslagen en binnen werd alles overhoop gehaald.

“Op het eerste gezicht is er niets gestolen”, zegt zaakvoerder Ken Desutter aan brusselnieuws.be. “Het lijkt er dus op dat hem om vandalen gaat.”

Desutter denkt niet dat de slogan op de ruit ('Ben je racist, seksist, homofoob of een klootzak... blijf dan buiten') er voor iets tussen zit. "En als het zo was, zou ik het in nog grotere letters schrijven", lacht hij.

Het is niet het eerste geval van vandalisme of geweld in de buurt rond het laatste deel van de Dansaertstraat. Eerder deze week kreeg bloemenzaak Flower Attitude een molotovcocktail door de vitrine. Een paar maanden geleden waren er overvallen in onder andere de cafés Walvis en Barbeton en elektronicazaak Easy-M. Designbureau Mo Ka kreeg afgelopen week inbrekers over de vloer. En lezer Rob Ragoen meldt dat co-workingspace Desk in de Fabrieksstraat iets verderop vrijdagochtend slachtoffer werd van een poging tot inbraak.

Uit politiecijfers bleek eerder al dat het aantal overvallen overal in Brussel-Stad daalt, behalve in de Dansaertwijk. “Er is toch echt iets aan de hand in de buurt”, denkt Desutter. “De politie zei me: ‘Tja, dat is Brussel’, maar het is de eerste keer in vijf jaar dat me iets dergelijks overkomt.” Geruchten over afpersing van handelaars in de wijk worden ontkend. Desutter hoopt dat politiepatrouilles de komende tijd een extra oogje in het zeil houden.

De politie laat ondertussen weten dat het onderzoek loopt, maar dat een link tussen de incidenten bij de kapper en bij Flower Attitude voorlopig niet aangetoond kan worden.

Na de eerste opruimwerken ging FAB-KEN vrijdagnamiddag alweer open. Flower Attitude moet nog een tijdje dicht blijven, daar was de schade te groot om snel te heropenen.

Met dank aan een lezeres voor de tip.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni