Kanaalfietspad Halle-Brussel scoort

© brusselnieuws.be
08/11/2013

Het fietspad langs het kanaal tussen Halle en Brussel blijkt erg populair bij fietsers. Dagelijks nemen er meer dan 450 de route.

Het hoogste aantal fietsers werd geteld aan de Sluis van Ruisbroek. Daar passeren gemiddeld 496 fietsers per dag. Op weekdagen passeren er zo 466 tweewielers, terwijl dat in het weekend oploopt tot 550.

Het segment tussen Ruisbroek en Brussel telt ook het hoogste aandeel functioneel fietsverkeer, namelijk 52,5 procent. Het gros van het functionele verkeer, bestaat uit mensen die pendelen naar hun werk.

Minpunt is wel de tevredenheid van de fietsers. Het jaagpad krijgt gemiddeld een score van 6,5 op 10. De gebruikers zijn tevreden over het autovrije karakter van de route en het comfort. Maar ze vragen ook dat de oversteekplaatsen beter beveiligd worden, extra verlichting en een beter onderhoud.

Ten slotte nog een leuk weetje: volgens de metingen reed 5 procent van de fietsers sneller dan 30 kilometer per uur, wat de toegelaten maximumsnelheid is op een jaagpad.

De tellingen werden opgezet door de provincie Vlaams-Brabant en werden tussen 1 mei en 30 juni 2013 uitgevoerd op verschillende plaatsen tussen Halle en Ruisbroek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni