Kampeerplek in Maximiliaanpark heringericht voor meer capaciteit

© Belga
14/09/2015

Terwijl de overheid onderdak zoekt voor de toevloed aan kandidaat-asielzoekers, wordt de kampeerplaats in het Maximiliaanpark ook anders ingericht. Doelstelling is bewoners een betere toegang te geven tot verschillende diensten en de capaciteit met 10 procent te verhogen, zegt de woordvoerster van het Burgerplatform dat de kampeerplek sinds de opening beheert.

In het park verblijven al bijna twee weken achthonderd mensen. "Het kamp is oververzadigd. Momenteel staan er om en bij driehonderd tenten. Elke dag komen er nieuw mensen bij, vooral in het weekend. We moeten dus plaats vrijmaken en ons ervan verzekeren dat iedereen een tent heeft. Daarom moeten we de plek dus reorganiseren", legt woordvoerster Elodie Francart uit.

"We gaan tenten verplaatsen om de logistiek te verbeteren op het vlak van toegankelijkheid van verschillende diensten. Artsen Zonder Grenzen levert ons vijf bijkomende tenten van 45 vierkante meter, een dertigtal familietenten en elektrisch materiaal."

Zaterdag nog werd een tent geïnstalleerd met een capaciteit van 45 personen om de asielzoekers die aankomen en niet meteen kunnen opgevangen worden in andere tenten te huisvesten. Sinds de opening is de tent elke avond vol.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni