De kampplaats van sans-papiers aan de Ninoofsepoort is sinds woensdagavond volledig opgedoekt. Dat meldt Victor Gamarra, woordvoerder van de crisiscel.

De lokale politie liet de sans-papiers dinsdag weten dat ze geen toelating hadden om het terrein te bezetten. De kampplaats bestaande uit een tiental tenten werd daarop met mondjesmaat afgebroken. De laatste sans-papiers vertrokken woensdagavond. Het ging om enkele tientallen tenten en een 85-tal personen, hoofdzakelijk langdurige sans-papiers. Het kamp telde ook een tiental Iraakse migranten die volgens de criteria van de Dienst Vreemdelingenzaken niet in aanmerking komen voor het statuut van vluchteling.

De sans-papiers zijn op zoek naar een plaats waar ze kunnen verzamelen. Het is een kwestie van politieke zichtbaarheid", zegt Abdelhak Ziani, woordvoerder van het collectief Collectactif, dat zich bezighield met de keuken in het Maximiliaanpark. "Het Maximiliaanpark heeft ons de ogen geopend wat betreft een gevoelige situatie in het Brusselse en over de manier waarop burgers op die situatie reageren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni