Repair Cafe Brussels Elzenhof 2

Kaart toont alle Brusselse deelinitiatieven

SDS
© brusselnieuws.be
22/12/2015

‘Bruxelles mode d’emploi’ is een nieuwe online kaart die alle deelinitiatieven in het Brussels Gewest oplijst, van vlooienmarkten en composthopen tot deelauto's en hackerspaces. Iedereen kan nieuwe toevoegingen suggereren.

De kaart wil alle initiatieven tonen die vrij toegankelijk zijn, en alle hulpmiddelen die voor iedereen beschikbaar zijn, weggegeven of gedeeld worden. Je kunt er bijvoorbeeld drinkwaterfonteintjes, volkstuintjes, sociale restaurants, deelauto's en markten terugvinden.

Maar de kaart biedt ook informatie rond sociale initiatieven zoals voedselhulp, vrouwenverenigingen, organisaties voor palliatieve zorgen of wijkcontracten. Culturele activiteiten als wandelingen, dans en theater zijn eveneens opgenomen.

Iedereen kan zelf organisaties of locaties toevoegen aan de kaart met deelinitiatieven. Geïnteresseerden kunnen met de informatie van Bruxelles Mode d'Emploi ook een eigen kaart maken - bijvoorbeeld van sociale kruideniers in Brussel - en die kaart dan integreren in hun eigen website.

Ezelstad en Whatfor
De kaart is een nieuw initiatief van Dewey, een organisatie die steun biedt bij de verspreiding van zeer plaatselijke informatie en daarvoor helpt bij de oprichting van onafhankelijke lokale media in het Brusselse. Tot nu bestaan er zo twee: een in Schaarbeek, Ezelstad.be, en een in Watermaal-Bosvoorde, Whatfor.be.

Voorlopig bestaat de kaart enkel in het Frans.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni