1430 a feast for season

Kaai kapt ermee: a feast for all seasons

MB
© Agenda Magazine
10/06/2014

Het seizoen zit er bijna op voor het Kaaitheater. Eind juni komen de P.A.R.T.S.-studenten nog hun eindwerken tonen en presenteert het Brusselse theatergezelschap Tristero De verbouwing. Maar de dag waarop het Kaai-seizoen officieel wordt afgesloten, volgt deze week al.

Zaterdag is eerst en vooral de laatste dag waarop in het Kaaitheater Sketches/notebook te zien is van Meg Stuart en Damaged Goods. De creatie is een groepschoreografie waarin behalve dansers, muzikanten en acteurs ook de costumières en lichtontwerpers een belangrijke rol spelen. Zij maken de voorstelling mee tot een aaneenschakeling van intrigerende beelden, een anatomische studie van een groep individuen in constante beweging, zoekend naar wat hen bindt. Deze vreemde rituele gathering heeft zoals veel werk van Meg Stuart iets donkers en unheimlichs, maar past paradoxaal genoeg toch ook op een feestelijke avond.

Eerder op de dag kunnen Kaaitheater-aficionado's al vanaf 13.00u in de Kaaistudio's terecht, waar het kunstencentrum met een lunchdebat terugblikt op het voorbije seizoen. Dat seizoen kreeg als dramaturgische rode draad en titel de slogan 'Me, Myself & We' mee. Samen met Meg Stuart kijken twee dramaturgen (Anoek Nuyens en Kristof van Baarle), een criticus (Wouter Hillaert) en de artiesten Veridiana Zurita en Kate McIntosh terug op het seizoen en de rol die het thema van het collectieve versus het individuele daarin heeft gespeeld. Net voor de voorstelling van Damaged Goods, om 19.30u om precies te zijn, stellen programmatoren Guy Gypens en Katleen Van Langendonck in het Kaaitheater ook al hun programma voor het volgende seizoen voor.

En na Sketches/notebook, om 22.00u, wordt er gefeest tijdens de slotparty die het Kaaitheater en Workspacebrussels organiseren, met DJ Jasper en DJ Justin Kennedy aan de draaitafel. Er zullen op de Closing Party ook volop spelletjes kunnen gespeeld worden. Welke precies, dat is nog een verrassing, maar origineel wordt het spelplezier zeker.

A feast for all seasons

data: 14/6, 19.30

waar: Kaaitheater, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Podium, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni