Justitiepaleis: Nieuwe locatie voor strafzaken gezocht

© brusselnieuws.be
01/03/2014

De Regie der Gebouw moet op zoek naar een nieuwe plaats voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Die trekt vooral om veiligheidsredenen weg uit het Justitiepaleis. Het nieuwe gebouw moet binnen een straal van een halve kilometer rond het Poelaertplein liggen.

Begin deze week stak een vrouw zichzelf tijdens een zitting in het Justitiepaleis in de hals. Volgens waarnemers een zoveelste bewijs dat de beveiliging van het gebouw niet deugt.

De ministerraad besliste vrijdag dat de Regie der Gebouwen op zoek moet naar een nieuwe locatie voor de rechtbank van eerste aanleg. Ook de strafuitvoeringsrechtbank, het hof van beroep, het parket-generaal en de dienst overtuigingsstukken verhuizen mee.

Het nieuwe gebouw moet binnen een straal van een halve kilometer van het Justitiepaleis aan het Poelaertplein liggen, én er moeten aparte ingangen zijn voor publiek, personeel en verdachten.

Heel wat voorwaarden dus, maar toch zouden er al twee of drie gebouwen nader bestudeerd worden.

Het Hof van Cassatie, assisen, het college van de procureurs-generaal en de politierechtbank blijven in het Justitiepaleis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni