Just Under The Sky wordt Docks Bruxsel

© brusselnieuws.be
17/10/2013
Winkelcentrum Just Under The Sky verandert zijn naam in Docks Bruxsel. Het wordt het eerste grote nieuwe shoppingproject in de hoofdstad dat met de werken kan beginnen. Eind 2015 gaan de deuren open.

Docks Bruxsel is een van de grote drie shoppingprojecten die op stapel staan in en rond Brussel. De andere zijn Neo op de Heizel en Uplace in Machelen.

Eerder kondigde ontwikkelaar Equilis, onderdeel van de Groep Mestdagh, al aan dat het project eind 2015 open moet gaan. Er komt 50.000 vierkante meter aan winkelruimte. De werken zelf beginnen na Nieuwjaar.

1.000 jobs
De shopping aan de Van Praetbrug wordt meteen de eerste van de 'grote drie' die een spade in de grond kan steken. Uplace wil de deuren openen in 2016, Neo zit nog volop in de planningsfase.

De eerste zijn geeft Docks Bruxsel een voordeel op bij de commercialisatie van het project. De ontwikkelaar geeft nu al aan dat voor de helft van de oppervlakte al onderhandelingen lopen of dat de ze een intentiebrief op zak heeft. Tegen september 2015 wil Equilis dat Docks Bruxsel volzet is.

Ook de financiering van het project loopt vlot, die moet eind dit jaar nog rond zijn. Ten slotte belooft Equilis nog dat het centrum 1.000 arbeidsplaatsen zal opleveren.

'Kans miniem' op veroordeling Raad van State
Het project krijgt ook een ecologische inslag: het complex zal verwarmd worden met water van de verbrandingsoven van Neder-Over-Heembeek. Voor de planten en de toiletten wordt regenwater gebruikt.

In de zomer werd al begonnen met de afbraakwerkzaamheden op de oude Godinsite. De oude fabrieksgebouwen daar werden tegen de grond gegooid om plaats te ruimen voor het project. Een van de oude gebouwen wordt wel nog geïntegreerd in het project.

Er lopen wel nog beroepsprocedures tegen het project bij de Raad van State, onder meer van ondernemersorganisatie Unizo. Die kunnen de werken nog doen stilleggen, al toonde de ontwikkelaar in het verleden zich vol vertrouwen. "De kans dat we ongelijk krijgen is miniem", klonk het in augustus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni