Jozef De Witte wordt nieuwe intendant Nationaal Orkest

© brusselnieuws.be
05/05/2015

De raad van bestuur van Nationaal Orkest van België draagt Jozef De Witte voor als nieuwe intendant. De huidige directeur van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) kwam naar voren als de beste van vijf kandidaten. Voogdijminister Didier Reynders (MR) moet wel nog zijn fiat geven.

Jozef De Witte staat op het punt om een opmerkelijke carrièreswitch te maken, meldt De Standaard.

Elf jaar lang was hij directeur van het CGKR. Nu schuift de raad van bestuur van het Nationaal Orkest van België hem, na een selectieprocedure, naar voren als nieuwe intendant. In de laatste ronde bleek hij de beste van vijf kandidaten. Minister Didier Reynders (MR), die de voogdij uitoefent over de federaal gebleven culturele instellingen, moet nog zijn fiat geven.

Voor het Orkest zijn het moeilijke tijden. De drie federale cultuurinstellingen - de Munt, Bozar en het Orkest - moeten besparen. Bovendien moeten er synergieën komen tussen het orkest van de Munt en het Nationaal Orkest. Of die samenwerking de vorm zal krijgen van een fusie moet nog blijken uit een lopende studie. Genoeg uitdagingen dus voor de nieuwe manager.

De Witte heeft geen ervaring in de muzieksector, en beseft "dat hij zich serieus zal moeten inwerken".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni