Joods Museum heropent op 14 september

© brusselnieuws.be
05/08/2014

Het Joods museum in de Miniemenstraat gaat op zondag 14 september opnieuw open. Het museum is voor het publiek gesloten sinds de aanslag van 24 mei, waarbij vier mensen om het leven kwamen.

De dader schoot twee Israëlische bezoekers van het museum, een Franse vrijwilligster en een 24-jarige medewerker van dichtbij dood.

Een man is opgepakt voor de aanslag: de Frans-Algerijnse oud-Syriëstrijder Mehdi Nemmouche (29). Hij is eind mei in Marseille in Zuid-Frankrijk van de bus geplukt door de douane, met vuurwapens in zijn bezit die overeenkomen met de wapens die bij de aanslag zijn gebruikt. Onlangs werd hij aan België uitgeleverd.

De Brusselse raadkamer besloot maandag om de voorlopige hechtenis van Nemmouche alvast met nog een maand te verlengen. Na de zitting zei de verdediging van Mehdi Nemmouche dat er geen enkel bewijs bestaat over zijn aanwezigheid tijdens de aanslag.

Intussen schrijft Het Nieuwsblad dat er camerabeelden zouden bestaan waarop de dader van de aanslag duidelijk zichtbaar is. Maar of het op die beelden om verdachte Mehdi Nemmouche gaat is niet duidelijk.

14 september, de dag waarop het Joods Museum weer de deuren opent, heeft ook symbolisch betekenis: het is de Europese dag van de Joodse Cultuur.

'Geen enkel bewijs dat Nemmouche bij Joods Museum was'

Aanslag Joods Museum

Op zaterdag 24 mei 2014 kwamen vier mensen om het leven toen een man het Joods Museum binnenstapte en begon te schieten. Een week na de aanslag werd in Marseille een eerste verdachte, Mehdi Nemmouche, opgepakt.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Aanslag Joods Museum

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni