Joods Museum is Brusselaar van het jaar

© brusselnieuws.be
27/01/2015

Het Joods Museum is verkozen tot Brusselaar van het jaar. De prijs gaat uit van de media La Capitale, Vlan en VivaBruxelles. Het Joods Museum, waar bij een aanslag vier doden vielen, werd ook eerste in de categorie Cultuur. Ook drukkingsgroep Pas Question en frituur Chez Clémentine vielen in de prijzen.

De prijsuitreiking vond maandagavond plaats in Studio 4 van het Flageygebouw. De prijs voor het Joods Museum is meteen ook een eerbetoon aan de vier slachtoffers van de aanslag op 24 mei 2014.

Het Joods Museum volgt komiek Abdel op, die in 2013 Brusselaar van het jaar was. Het Joods Museum werd ook eerste in de categorie Cultuur.

In de categorie Maatschappij eindigde Pas Question als eerste. De bewonersgroepering verzette zich tegen het Plan-Wathelet, dat voorzag in meer vliegbewegingen boven Brussel.

Bij de categorie Sport gaat de 20 kilometer van Brussel aan de haal met de eerste prijs. De loopwedstrijd bestaat 35 jaar.

Brusselse manager van het jaar is Dominique Leroy, die aan het hoofd staat van Belgacom. De Ukkelse frituur van het Sint-Jobplein Chez Clémentine won in de categorie Handel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni