Jongerenvakbonden bezetten Anneessensplein

© brusselnieuws.be
05/11/2014

Het Anneessensplein, in het centrum van Brussel, wordt sinds woensdagavond 17 uur bezet door de jongerenvakbonden en andere jongerenorganisaties. De bedoeling is dat ze de bezetting van het plein 24 uur lang volhouden, om daarmee te protesteren tegen het besparingsbeleid.

Tientallen mensen hebben zich verzameld op het plein, waar de jongerenafdelingen van ACV, ABVV en ACLVB verschillende tenten hebben opgezet. Er staat ook een podium van waarop muziek weerklinkt.

Daarnaast wordt er ook soep, brood en drank uitgedeeld aan de aanwezige sympathisanten. Op woensdagavond volgen nog debatten en speeches. De jongeren zeggen zich te verzetten tegen "de aanvallen van de rechtse besparingsregeringen op ons sociaal model".

Ze vrezen namelijk dat ze de dupe zullen zijn van de maatregelen die de federale en de verschillende regionale regeringen nemen. In de loop van de 24 uur durende "occupy-actie" zullen nog verschillende jongerenorganisaties zich naar het Anneessensplein begeven om de actie te ondersteunen.

Ook de studenten die deelnemen aan de fakkeltochten, zullen vanuit de verschillende studentensteden naar het plein afzakken. Donderdagmiddag zullen de actievoerders zich ook aansluiten bij de grote nationale betoging in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni