Jongere opgepakt voor poging tot moord in opdracht

© brusselnieuws.be
22/08/2014

Een 19-jarige jongere is donderdag opgepakt voor poging tot moord in Laken. Na een gevecht tussen twee minderjarigen zou een van de twee betrokkenen hem de opdracht gegeven hebben zijn tegenstander aan te pakken.

Het slachtoffer bevond zich op 19 juni in de Felix Sterckxstraat toen een hem onbekende fietser stopte en hem met een boksijzer te lijf ging. Het slachtoffer slaagde erin de slag te ontwijken, waarop de dader een mes trok.

De bedreigde jongere vluchtte zijn school in, die niet ver ligt van de plaats van het incident. De dader gaf daarna de achtervolging op.

Het onderzoek van de politie wijst uit dat het slachtoffer enkele dagen eerder bij een gevecht betrokken was op school. Zijn 17-jarige tegenstander A.H. werd daarop 5 dagen geschorst. Het is die A.H. die volgens een communiqué van het parket de opdracht gaf om het slachtoffer te lijf te gaan.

H.R. werd donderdag opgepakt. Zijn uiterlijk komt overeen met dat van de robotfoto en ook de kleren die hij droeg bij de aanval werden gevonden. Ook zijn vermoedelijke opdrachtgever werd aangehouden.

De twee verdachten zijn ter beschikking gesteld van het parket van Brussel.

Verschillende media brengen vandaag hetzelfde verhaal, maar berichten over een leraar-slachtoffer. Die versie klopt niet. Het parket heeft het wel degelijk over een leerling. Ook de politiezone bevestigt dat aan onze redactie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni