‘Jonge ondernemers weg wijzen naar food trucks’

© brusselnieuws.be
15/04/2014

De Stad Brussel moet meer inspanningen doen om jonge Brusselse ondernemers te betrekken in het project van het food truck-parcours. Dat zeggen de Brusselse Raad voor het Leefmilieu (Bral) en zelfstandigenorganisatie Unizo.

Beide organisaties zaten samen met Brussels schepen van Handel Marion Lemesre (MR) over haar food truck-parcours, een netwerk van 15 plaatsen doorheen de stad Brussel waar food trucks kunnen staan. De trucks zelf moeten volgens Lemesre kwaliteitsvolle voeding leveren en een gezellige ontmoetingsplaats creëren.

Zowel Bral als Unizo blijven echter op hun honger zitten bij het concept, dat voor Lemesre de meer traditionele kramen in de stad moet vervangen. Volgens de twee organisaties is ambulante handel een uitstekende manier om met weinig geld een eigen zaak op te starten. “Maar de stad Brussel gebruikt deze mogelijkheid te weinig”, klinkt het. “Wij pleiten ervoor dat het stadsbestuur samenwerkt met partnerorganisaties zoals Jobyourself en Microstart om meer Brusselaars te begeleiden naar het opstarten van een kraam.”

Zowel Unizo als Bral willen dat de Stad Brussel zo meer kansen geeft aan jonge Brusselse ondernemers. “Lokale verankering van de ondernemers moet ook als criterium gehanteerd worden”, klinkt het.

De Stad moet ook duidelijk zijn over de eisen en verwachtingen voor de nieuwe uitbaters. “Zo weten de ondernemers waar ze zich aan moeten houden en vermijdt de Stad rechtsonzekerheid en verkeerde interpretaties van reglementen, zoals eerder dit jaar op het Sint-Katelijneplein”, zeggen Bral en Unizo.

‘Stad organiseert met Winterpret zelf concurrentie’
Lemesre wil met de nieuwe food trucks ook vermijden dat de ambulante handel de bestaande zaken beconcurreert. Een weinig consequente houding, vinden Bral en Unizo. “Met Winterpret organiseert de Stad deloyale concurrentie voor de lokale handel”, klinkt het. “De kwaliteitseisen en duurzaamheidscriteria die in de oproep voor food trucks naar voor worden geschoven, zijn niet van toepassing bij Winterpret.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni