Jonge lerares overleden door samendrukking borstkas

© brusselnieuws.be
23/12/2014

Het parket heeft meer informatie vrijgegeven over de tragische dood van een 29-jarige leerkracht in Sint-Lambrechts-Woluwe. Het parket gaat uit van een ongeval. De jonge vrouw zou gestorven zijn omdat ze verpletterd werd tussen de lift en de liftschacht, met dezelfde gevolgen als bij een verstikking.

De familie aan vaderszijde van de lerares vierde kerst in een zaal die eigendom is van de Don Bosco-school, die zij afgehuurd hadden. De jonge lerares gaf zelf wiskundeles op de school.

Even na half vier 's nachts, meldt het parket, kreeg de politie een oproep binnen voor iemand die gekneld zou zitten in een lift. De politie was enkele minuten later ter plaatse en schatte meteen in dat de situatie bijzonder ernstig was. Brandweer en een ziekenwagen kwamen eveneens ter plaatse. Op het moment dat de brandweer de jonge vrouw kon bevrijden uit de goederenlift, was het slachtoffer echter al overleden.

Het parket heeft de plaats van de feiten verzegeld en een technisch deskundige aangesteld. Onmiddellijk na het ongeval werden de eerste getuigen verhoord. Woordvoerster Ine Van Wymersch meldt dat er nog verschillende getuigenverhoren aan de gang zijn om een volledig beeld te krijgen van het verloop van de feiten.

Gekneld
Inmiddels is ook een onderzoeksrechter aangesteld en is een autopsie uitgevoerd. De eerste conclusies van de autopsie zijn dat het slachtoffer overleden is aan een samendrukking van de borstkas, met dezelfde gevolgen als bij een verstikking.

"Het slachtoffer is gekneld geraakt tussen de schacht waarin de goederenlift op en neer gaat en de goederenlift zelf", meldt Van Wymersch. "Daarin wordt men verondersteld schotels, borden en bestek te plaatsen om deze vanuit de zaal, op het gelijkvloers, naar de keuken op -1 te brengen."

Volgens de krant Het Laatste Nieuws bleef de jonge lerares bij het vertrekken van de lift, die groot genoeg zou zijn voor twee personen met afwas, met 'iets' vasthangen. De jongen die met haar in de lift was, probeerde haar nog uit alle macht te bevrijden, maar kon haar niet helpen. Het parket wil geen details kwijt over dat verhaal.

Geen verstoppertje
Het parket besluit wel dat het meer dan waarschijnlijk om een ongeluk gaat met tragische gevolgen. Er is niemand als verdachte verhoord, niemand in verdenking gesteld, noch onder mandaat geplaatst. Het onderzoek loopt evenwel verder om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen.

Niemand speelde die nacht verstoppertje, benadrukt het parket. "De exacte reden waarom de jonge vrouw in de goederenlift is geklommen, is nog onbekend. Het spreekt voor zich dat elke speculatie hieromtrent voor de familie zeer zwaar is om dragen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni