Reacties
7
Sharing = caring
E-mail

Joggen in Brussel: pro's en contra's

door Tim Schoonjans © Brussel Deze Week
Jette

Is joggen in Brussel gezond? Die vraag staat centraal tijdens het info­moment van de joggingclub Loop Je Fit in gemeenschapscentrum Essegem.

Sportarts Chris Goossens waarschuwde een tijd geleden voor buiten sporten in de stad. Een studie onderschrijft die waarschuwing door een verband aan te tonen tussen luchtvervuiling en long- en hartaandoeningen.

De materie roept heel wat vragen op. Op donderdag 16 februari worden vanaf 20 uur antwoorden verwacht in gemeenschapscentrum Essegem (Leopold I-straat 329).

Dokter Marc Goethals, cardioloog van het OLV-ziekenhuis van Aalst, en anderen snijden verschillende thema's aan. Hoe erg is de luchtvervuiling bijvoorbeeld in en rond de stad? Waar liggen de 'slechte' plaatsen om inspanningen te doen? Is het aangewezen om te joggen en te wandelen in het Laarbeekbos, zo pal naast de Ring? Wat zijn de gevolgen van de vervuiling?

Deelnemers krijgen tips mee om 'gezond' te joggen en kunnen zich inschrijven voor de cursus Loop Je Fit, die op woensdag 29 februari van start gaat in het Jetse Boudewijnpark.

Reageer ( Reacties)

Reageer

Fijn dat u wil reageren. We aanvaarden enkel reacties met voornaam en familienaam (eventueel eerste letter van familienaam) en correct e-mailadres. Lees ook de andere regels. Perscommuniqués zijn welkom op info@brusselnieuws.be. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Meer in Nieuws

RSS Samenleving

RSS Stad

RSS Politiek

RSS Mensen

RSS Economie

RSS Sport

RSS Awel merci