Jette: Scouts krijgt lokaal op VUB-campus

Mathieu De Clercq
© Brussel Deze Week
16/04/2014

De scouts van ‘De Faunaten’ krijgt nieuwe lokalen als onderdeel van het nieuwbouwproject op de campus Jette van de VUB. Tegen 2019 moet de jeugdbeweging ook over een grote feestruimte, een leiderslokaal en een bar beschikken.


Oorspronkelijk zou er alleen een nieuwe basisschool op de campus komen. Volgens de nieuwe plannen komt er ook een grotere crèche, een bureau van Kind & Gezin en dus nieuwe lokalen voor de scouts.

“We zijn enorm blij met de plannen,” zegt Mathias Van Heddegem, hoofdleider van ‘De Faunaten’. “Al sinds onze oprichting in 2004 vragen we om betere voorzieningen. In samenspraak met de VUB zijn er de voorbije jaren toiletten geplaatst en werd er een nieuwe vloer gelegd. Maar uiteraard zijn de nieuwe lokalen meer dan welkom.”

Volgens de VUB worden de nieuwe scoutslokalen robuust, sober en praktisch. Er worden vier lokalen gebouwd die samengevoegd kunnen worden tot twee grote. Daarnaast komt er een leiderslokaal, een bar en een polyvalente ruimte van 125 vierkante meter voor feesten of andere grootschalige activiteiten. De Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool Brussel stellen hiervoor grond ter beschikking.

Brussels Open Scouting, GO! Scholengroep Brussel en de VUB zijn de partners in het hele nieuwbouwproject.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni