Jette overweegt aankoop toeristisch treintje

© brusselnieuws.be
12/10/2015

Jets schepen van Handel Paul Leroy (LB) overweegt om een toeristisch treintje aan te kopen. Dat zou goedkoper uitkomen dan de huidige huur van de gemotoriseerde trein die de gemeente op zondag tussen de twee delen van de gesplitste markt laat pendelen.

De huur van het treintje kost wekelijks 800 euro. Leroy overweegt om een gelijkaardig treintje te laten aankopen door de gemeente. Hij wil de mogelijkheid bespreken op de gemeenteraad. Dat schrijft La Libre Belgique vandaag.

Kopen is goedkoper
In september zijn de werkzaamheden voor de aanleg van tram 9 en de heraanleg van het Koningin Astridplein begonnen. Daardoor is de wekelijkse zondagsmarkt deels verplaatst naar het Kardinaal Mercierplein.

Tussen beide pleinen pendelt sindsdien een toeristisch treintje om de marktbezoekers gratis van het ene marktdeel naar het andere te brengen.

Elke zondag vervoert het 700 mensen in elke richting, samen dus 1.400 marktbezoekers. Die oplossing was tijdelijk bedoeld. Op termijn zou de MIVB immers een pendelbus inleggen.

Maar de onderhandelingen met de MIVB zitten strop, zegt Leroy. Gezien het feit dat de werkzaamheden 3 jaar zullen duren en het feit dat de huur van het treintje 800 euro per week kost, lanceert Leroy nu de piste om een gelijkaardig treintje te kopen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni