© Steven Richardson

Jeroen Meus leert Brussel smaken

Jean-Marie Binst
© Brussel Deze Week
22/01/2014

Vijf zondagen in maart gaat het kookprogramma ‘Dagelijkse kost ‘ op Eén recepten, eethuizen, kruideniers- en nachtwinkels en kooktalent van internationale bodem in de verf zetten, allemaal uit Brussel. Wel erg laat dat Jeroen Meus de immense culinaire rijkdom van de hoofdstad van Europa voor het fornuis haalt, maar beter laat dan nooit.

Productiehuis Hotel Hungaria (Leuven), dat het allereerste kookprogramma Goe gebakken (Sofie Dumont) op de Vlaamse televisie introduceerde, gaat voor de Brusselse Dagelijkse kost aandacht besteden aan authentieke winkels met bijzondere streekproducten, typische brasserieën, restaurants, markten en eetkramen. Ook de betere bakker, slager en vishandel komt aan bod. En bovenal de gepassioneerde Brusselaar die typische, zeker ook uitheemse producten maakt en verkoopt. Alles om de couleur locale van de Brusselse eetcultuur over de gewestgrenzen heen te laten ontdekken.

De selecties zijn volop aan de gang, maar tips blijven welkom. De tv-opnames starten in februari, in maart volgen dan vijf Brusselse afleveringen van Dagelijkse kost. Eerst krijgt de kijker nog de streekspecialiteiten van de Vlaamse Ardennen te zien (februari).

Iedere zondag kijken gemiddeld 600.000 kijkers naar Dagelijkse kost van Jeroen Meus. De compilatieafleveringen over Brussel hopen hoge verwachtingen in te lossen.


data: vanaf 2 maart, vijf zondagen

waar: Eén, 18.10

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni