Adnan Januzaj, jong talent van Manchester United, stelt zich beschikbaar voor de Belgische nationale ploeg. Ook Engeland aasde op de in Brussel opgegroeide voetballer van Albanees-Kosovaarse origine.

Januzaj is pas negentien, maar speelde zich dit seizoen in de kijker met sterke prestaties in de Engelse competitie. De voorbije maanden is enorm gespeculeerd over welke nationale ploeg hij zou kiezen. Engeland wilde het jonge talent maar wat graag adopteren, maar ook geboorteland België, aasde op zijn diensten met het oog op het WK in Brazilië. Door zijn afkomst - Januzaj is in Brussel geboren in een Abanees-Kosovaars gezin - kon de linkermiddenvelder ook kiezen voor de nationale ploegen van Albanië, Kosovo, Servië of Turkije.

Woensdagavond raakte bekend dat Januzaj zich beschikbaar stelt voor de Rode Duivels. Dat liet bondscoach Marc Wilmots weten via Twitter.

Januzaj groeide op in Koekelberg en speelde tot zijn zestiende in Brussel, eerst bij FC Brussels en vanaf zijn tiende bij Anderlecht. Daar speelde hij zich in de kijker van heel wat Europese topclubs, en in 2011 koos hij ervoor om zijn carrière verder te ontwikkelen bij Manchester United.

Bij FC Brussels hebben ze alleen maar goede herinneringen aan Januzaj, die al op jonge leeftijd een groot talent was. "Hij had al heel jong een uitstekende techniek", zegt toenmalig jeugdcoördinator Jean-Paul Pira. "Bij de duiveltjes scoorde hij ooit zestien of zeventien doelpunten in één wedstrijd."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni