Jambon: 'Er is een probleem met radicalisering bij bedrijven zoals MIVB'

29/11/2015

Volgens de krant De Tijd ontsloeg de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB een vijftal geradicaliseerde werknemers. Dat nieuws werd nog niet bevestigd, maar Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) liet zaterdag aan de RTBF weten dat er wel degelijk een probleem van radicalisering is binnen bedrijven zoals de MIVB.

Zaterdag publiceerde De Tijd een artikel waarin stond dat vervoersmaatschappij MIVB een groep van vier à vijf werknemers had ontslagen, die door de veiligheidsdiensten worden omschreven als 'een gevaar door hun radicale moslimactivisme.'

'Volgens de Belgische veiligheidsdiensten trokken sommige MIVB-werknemers naar Turkije of Syrië, waar ze contact opnamen met Islamitische Staat of zich aansloten bij de jihadistische terreurbeweging,' aldus de krant. 'Onder die vertrekkers waren er ook die met ziekteverlof waren -waardoor de ontslagen zeer gevoelig liggen.'

Het artikel in De Tijd is gebaseerd op 'meerdere betrouwbare bronnen' maar de MIVB wilde het nieuws niet bevestigen, noch ontkennen.

Toch bevestigde minister Jambon zaterdag tijdens een interview met de RTBF dat er in bedrijven zoals de MIVB problemen zijn met radicalisering en extremisme. Jambon: "We moeten daar aandacht voor hebben. Het is dus goed dat ze binnen het bedrijf maatregelen genomen hebben."

Het nieuws van de ontslagen werknemers heeft hij wel via de pers vernomen en dus niet via zijn departement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni