Jaar van de Aap zorgt ook in centrum Brussel voor Chinees nieuwjaarsfeest

AB
© brusselnieuws.be
06/02/2016

Het Chinese Nieuwjaar zorgt deze zaterdag voor feest en sfeer in de binnenstad. Voor het eerst trekt er ook een grote Chinese nieuwjaarsparade door het centrum. Het feest start om 14 uur in het gezelschap van draken.

Meer dan een maand na 1 januari kan er weer nieuwjaar gevierd worden. Dankzij het Chinese nieuwjaar baadt het centrum van de stad deze zaterdag in het licht van rode lantaarns.

De Stad Brussel organiseert het evenement samen met de ambassade van China, de Chinese Missie van de Europese Unie en de Chinese gemeenschap.

“Het is de allereerste keer dat er zo een grote parade wordt georganiseerd in Brussel. Ik nodig alle Brusselaars en de Chinese gemeenschap in België uit om samen deze fantastische traditie te vieren in de straten van het Stadscentrum”, zegt schepen van Cultuur Karine Lalieux.

Schepen Lalieux geeft samen met ambassadeur Qu Xing de aftrap van de festiviteiten door om 14 uur op de Grote Markt slapende draken en leeuwen wakker te maken, want zo schrijft de traditie het voor.

Daarna trekken meer dan 400 artiesten, waaronder groepen uit Peking en Shanghai, in een grote parade door het centrum, langs het Muntplein en door de Anspachlaan. Om ten slotte te eindigen aan het Beursplein om 16.30 u.

In de namiddag staan er demonstraties met dans, folkloristische muziek en vechtsporten op het programma. En ook Manneke Pis kleedt zich voor de gelegenheid in een traditioneel Chinees gewaad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni