Inspectie sluit dubbel zo veel horecazaken

© brusselnieuws.be
01/04/2015

Brulabo heeft vorig jaar 74 horecazaken tijdelijk gesloten omdat ze niet in orde waren met de regels rond voedselveiligheid. “Een gebrek aan opleiding speelt hen vaak parten”, zegt directeur Ivan Suys.

Brulabo bezocht 554 etablissementen voor controles op bijvoorbeeld de houdbaarheidsdatum van hun producten of de kwaliteit van het geserveerde vlees.

In 74 zaken waren de overtredingen van die aard dat de zaak tijdelijk gesloten werd. Dat zijn er bijna twee keer zo veel als vorig jaar. In 114 zaken werd voedsel waarvan de houdbaarheidsdatum overschreden was, in beslag genomen

“In de meeste gevallen ligt een gebrek aan opleiding aan de basis van de problemen”, zegt directeur van Brulabo Ivan Suys.

Pas als de uitbater verbeteringen heeft doorgevoerd, kan hij weer openen. “Meestal worden de nodige verbeteringen aangebracht, al zien we dat veel overtreders na enkele maanden toch weer op het slechte pad geraken.”

Het zijn vooral kleine snackbars en frituren die over de schreef gaan. Vooral in desserts en salades met mayonaise zijn er wel vaker problemen. Pitavlees leverde dan weer bij geen enkele controle problemen op.

Brulabo controleerde ook de kwaliteit van zwembaden. Vooral bubbelbaden zijn in meer dan de helft van de gevallen niet in orde met het chloorgehalte. Brulabo moest zeven keer een bad evacueren, zowel therapeutische baden als grote zwembaden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni