© Google Street View

Incident in Anderlechtse school: islamleerkracht riskeert schorsing

© brusselnieuws.be
26/03/2015

Het incident in januari waarbij een leerling van de Da Vinci-school een andere te lijf ging met een honkbalknuppel, had niets te maken met de aanslag op Charlie Hebdo. Maar de agressieve leerling is van school gestuurd, en de leerkracht islam riskeert een schorsing.

Er is geen verband tussen een petitie rond de aanslag op Charlie Hebdo en het incident. Dat laat minister van Onderwijs in de Franse Gemeenschap Joelle Milquet (CDH) weten in een persbericht.

Uit onderzoek is gebleken dat de leerlingen voordien al ruzie hadden gemaakt en dat de agressie daaruit voortkwam. Eerder was gezegd dat het slachtoffer had geweigerd een petitie te ondertekenen tegen de leerkracht geschiedenis, die de aanslag op Charlie Hebdo had veroordeeld. De islamleerkracht van de school zou de leerlingen tot die petitie hebben aangezet.

Hoewel Milquet dus geen link ziet met de vechtpartij, is er wel een disciplinaire procedure opgestart tegen de islamleerkracht, “wegens de gespeelde rol bij het opstellen van een petitie tegen een collega”, en omdat hij controversiële uitspraken deed in een open brief die in de pers kwam. Hij is voorlopig geschorst in afwachting van de resultaten van een gerechtelijk onderzoek “dat moet uitmaken of de betrokken leerkracht ongepast gedrag vertoonde tegenover de leerlingen”. Milquet benadrukt wel dat het vermoeden van onschuld voor de man moet gelden.

De geviseerde leerkracht geschiedenis heeft ondertussen zijn overplaatsing aangevraagd en gekregen. Ook het slachtoffer gaat al naar een andere school. De agressieve leerling is van school gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni