© Colignon Béatrice

Ikazban: ‘Maak van Gentsesteenweg toeristische zone’

© brusselnieuws.be
22/02/2015

De Molenbeekse PS dient een voorstel in om de Gentsesteenweg te laten erkennen als toeristische zone. Zo kunnen winkels langer en vaker open blijven. Komende woensdag komt het voorstel ter sprake op de gemeenteraad.

PS-fractieleider Jamal Ikazban lanceerde het voorstel al eens in 2013. Hij wil het nu opnieuw naar voor brengen, nu Schaarbeek een gelijkaardig voorstel heeft gelanceerd voor de Brabantstraat. “Door die nieuwe reglementering kunnen winkels dan zeven dagen op zeven en na 20 uur open blijven”, zegt Ikazban in La Capitale. Zijn voorstel staat woensdag op de agenda van de gemeenteraad. Het is wel de vraag of het ook de steun krijgt van de meerderheid, de PS zit immers in de oppositie in Molenbeek.

Ikazban verwijst uitdrukkelijk naar het voorbeeld in Schaarbeek. “Ik denk niet dat de Gentsesteenweg moet onderdoen voor de Brabantstraat en ook een statuut als toeristische zone verdient”, zegt hij. “Met het Meininger Hotel en de jeugdherberg Generation Europe is er ook veel passage van toeristen. Er is dus een belang.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni