Ik hou van u en Brel brengen zondag troost aan Beurs

AB
© brusselnieuws.be
01/04/2016

Onder het motto Music for Brussels: One City, One Love nodigt de Brusselse culturele sector iedereen uit om zondag 3 april, om 12 uur, samen te komen zingen aan de Beurs. De muziek van Brusselaars Johan Verminnen, Stromae en Jacques Brel kan mensen in deze moeilijke tijden verenigen en troost brengen.

Heel wat Brusselse cultuurhuizen tekenen present voor het zangmoment dat op initiatief van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) in het leven is geroepen. Door vijf liedjes samen te zingen, hoopt Gatz op een uniek moment van samenhorigheid.

Koorleider van dienst is Peter Spaepen. Hij kan de nummers zelf voorzingen en zal iedereen die komt ook dirigeren. Spaepen koos voor vijf nummers: Ik Hou van U (Noordkaap), Moules Frites (Stromae), Vier Hoog in de Wolken (Johan Verminnen), Bruxelles (Jacques Brel) en One Love (Bob Marley).

De liedjes zijn een goede mix van Nederlandstalige, Franstalige en internationale muziek. Er is ook bewust gekozen voor muziek die makkelijk mee te zingen is in grote groep.

Iedereen is welkom benadrukken de cultuurhuizen die het evenement ondersteunen. Zangtalent is geen voorwaarde, samenhorigheid is dat wel.

Op voorhand oefenen is makkelijk, want alle teksten zijn al terug te vinden op de facebookpagina: Music for Brussels: One City, One Love .

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni