Hype pop run

Hype Pop Run binnenkort in Brussel?

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
19/11/2014

Vindt u lopen maar saai? Dan moet u zeker eens de Hype Pop Run uitproberen. Fluokleding zorgt voor opvallende kleuren en een dj levert de nodige beats. Nu nog wachten tot het een hype wordt.

“Het idee van de Hype Pop Run is er gekomen omdat ik iets anders wou doen dan we gewoon zijn,” vertelt Catherine Lallemand, die als ingeweken Brusselse een mooie carrière bij elkaar heeft gelopen. “Het moest iets fris zijn, iets met pep, iets fun. Als trainer begeleid ik verschillende lopers en ik heb gemerkt dat heel wat van hen geen doelen kunnen stellen. Ze denken dat lopen alleen om winnen draait, alleen voor kampioenen is. Hiermee wil ik hen tonen dat het niet alleen om de resultaten draait.”

Lallemand organiseert haar eerste Hype Pop Run op 28 november in en rond de atletiekpiste van Nijvel. Om 20 uur zal het startschot weerklinken van het spectaculaire evenement dat de komende jaren moet uitgroeien tot een vaste waarde. “De dresscode is duidelijk: fluo. Een dj zorgt voor de muziek die zowel bij de start als op sommige punten op het parcours te horen zal zijn. Dat lukt omdat het een gesloten parcours van 2,5 kilometer is, dat de lopers twee of vier keer kunnen afwerken.”

“Er zal ook een vuurspektakel zijn bij de start, er zullen hier en daar blacklights zijn, etcetera. We moedigen de deelnemers aan om zich leuk te kleden, want ook zij kunnen een prijs winnen.”

Traditie
Een zo groot en divers mogelijk deelnemerspubliek plezier laten maken, dat is het voornaamste doel van de Hype Pop Run. Voor Lallemand is het een manier om in het loopmilieu te blijven en om haar ervaring nuttig te gebruiken. Ze hoopt hier een echte hype van te maken. “Het is zeker de bedoeling niet om er een eenmalige gebeurtenis van te maken. Ik wil met de Hype Pop Run naar Brussel en andere steden gaan, er bijvoorbeeld een circuit van maken.”

“Zowel de baas als de arbeider kunnen hier aan deelnemen, zowel beginnelingen als gevorderden, … En het is een feit dat steeds meer mensen lopen. Ik hoop echt dat we hier een traditie van kunnen maken.”

Hype Pop Run

wanneer: 28/11, 20.00

waar: atletiekpiste van Nijvel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni