Huurprijzen gestegen tot gemiddeld 695 euro

© brusselnieuws.be
04/07/2014

De gemiddelde huurprijs van een Brusselse woning steeg vorig jaar met maar liefst 6 procent. Een gemiddelde woning kost nu 695 euro per maand.

De jaren voordien stagneerden de huurprijzen, maar vorig jaar werd er opnieuw een stijging opgetekend. De gemiddelde huurprijs steeg met 5,8 procent, de mediane huurprijs lag bijna 7 procent hoger, op 650 euro.

Dat blijkt uit cijfers van het Observatorium van de Huurprijzen. Het gaat om geactualiseerde huurprijzen, waarbij rekening is gehouden met de inflatie. (lees verder onder de grafiek)

Create Infographics

Vooral kleine woningen werden de afgelopen jaren duurder. Voor een woning van minder dan 28 vierkante meter betaalde u vorig jaar 20 procent meer dan in 2008.

Huizen zijn dan weer sneller duurder geworden dan appartementen. Sinds 2008 werd een huis bijna 30 procent duurder, een appartement 14 à 18 procent.

Wie een appartement met een slaapkamer huurt, telt gemiddeld 595 euro neer, een huis kost 1202 euro.

Create Infographics

De ligging heeft ook een invloed op de prijs. “De gemiddelde maandelijkse huurprijs ligt hoger in de tweede kroon : 737 euro, in vergelijking met 666 euro in de eerste kroon en 640 euro in de Vijfhoek”, aldus het Observatorium.

Anderlecht, Sint-Gillis en Molenbeek zijn het goedkoopste, de Woluwes, Ukkel en Etterbeek het duurste.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni