Huiszoeking in Anderlecht bij groot drugsonderzoek

© Belga
09/02/2016

Speurders zijn maandag binnengevallen op dertig adressen in Antwerpen, Kontich, Bergen en Anderlecht in het kader van een al langer lopend grootschalig drugsonderzoek. Daarbij werden veertien verdachten opgepakt. De speurders ontmantelden ook drie cannabisplantages en namen enkele kilo's drugs in beslag.

Het onderzoek startte volgens de politie al in september vorig jaar naar aanleiding van informatie rond een vermoedelijke cannabisplantage in de omgeving van Antwerpen. De voorbije maanden kwamen op die manier niet alleen verschillende plantages in beeld, maar bleek ook dat de bende die ervoor verantwoordelijk was zich niet enkel met cannabisteelt bezighield. Er doken immers aanwijzingen op dat ze ook voor transport van hasj vanuit Marokko naar België en Nederland zorgden.

Maandag ging de politie uiteindelijk tot actie over en vielen speurders binnen op maar liefst zesentwintig plaatsen in Antwerpen, naast enkele adressen in Kontich, Anderlecht en Bergen. Het drugsteam van de lokale politie kreeg bijstand van onder meer het bijzonder bijstandsteam en de federale politie. Ze troffen drie plantages aan met in totaal 3.500 cannabisplanten, waarvan er 1.000 oogstklaar waren. Bij de vermoedelijke bendeleden werd ook nog circa twee kilo hasj en 500 gram cocaïne gevonden.

Daarnaast nam de politie vijf voertuigen, een aantal gsm's en 50.000 euro aan contant geld in beslag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni