Huis van het Kind op VUB-campus Jette

© brusselnieuws.be
08/04/2014

Op de campus Jette van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) komt niet alleen een nieuwe basisschool maar ook een grotere crèche, een bureau van Kind & Gezin en nieuwe lokalen voor de scouts.

De geplande basisschool op de campus Jette wordt groter dan eerder aangekondigd. Er zal op termijn plaats zijn voor 240 leerlingen.

"Theodoortje wordt een volwaardige school met zes klassen voor de lagere school, vier kleuterklassen, compleet met alle noodzakelijke voorzieningen zoals eetzaal, polyvalente zaal en administratieve ruimte", klinkt het in een persbericht van de VUB.

Omdat de nieuwbouw nog enkele jaren op zich zal laten wachten, komen er tegen september al containerklassen voor het eerste leerjaar en de kleuterschool.

De nieuwe school komt op de plaats van het huidige kinderdagverblijf, tussen de gebouwen van de Erasmushogeschool en het Laarbeekbos. De grond wordt ter beschikking gesteld door de VUB en de Erasmushogeschool.

Scoutslokalen
Naast de school wordt een zogenaamd Huis van het Kind gepland. Daarin komt eerst een vooral een nieuwe, grotere crèche. "Het aantal plaatsen gaat van 91 naar 121", zegt diensthoofd Frieda Fiers. Er komt ook een consultatiebureau van Kind & Gezin en een ontmoetingscentrum voor ouders.

Ten slotte krijgen ook het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Brussel van de campus en de scouts van de Faunaten er een onderkomen.

"De nieuwe scoutslokalen worden robuust, sober en praktisch, opgetrokken uit ruwe materialen", klinkt het. "De scouts krijgen met deze verbouwing een aantal faciliteiten, die ze nu ontberen: proper sanitair voor kleinere kinderen, verwarming, een EHBO-ruimte, opslagruimte en een vergaderzaal."

Het nieuwbouwproject is een samenwerking van GO! Scholengroep Brussel, Brussels Open Scouting en de VUB. Zij hopen alles klaar te hebben tegen het najaar 2019. Een voorlopige raming schat de kostprijs op 7,9 miljoen euro. Het project geniet de steun van het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni