HUB start samenwerking voor Hoger Beroepsonderwijs

© FM Brussel
24/06/2014

De Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) gaat een groot samenwerkingsproject aan voor het Hoger Beroepsonderwijs. Het gaat om opleidingen die zich situeren tussen het secundair onderwijs en het bachelor-niveau.

Concreet gaat het om praktijkgerichte opleidingen die zich richten naar jongeren die pas van school komen, maar ook naar mensen die al werken en opnieuw willen studeren.

De HUB werkt met zeven partners samen om die opleidingen te ondersteunen. Het gaat om vier secundaire scholen waaronder het Sint-Guido-Instituut in Anderlecht en drie centra voor volwassenenonderwijs.

Volgens Mia Sas van het HUB is er nood aan deze nieuwe opleidingen. “In Brussel zie je bijvoorbeeld veel jongeren die niet naar een hogeschool komen omdat het te moeilijk is of omdat ze de weg van thuis uit niet kennen. We willen die jongeren nu bereiken met een niveau 5. Het grote voordeel is dat die jongeren zich in een hogeschool gaan wanen en ook beroep kunnen doen op een aantal diensten van een hogeschool. Ook al volgen ze het niveau 6 niet, ze studeren wel aan een hogeschool. Dat is een grote troef voor veel jongeren die nu de stap niet zetten of niet kunnen zetten naar een professionele bachelor.”

De opleidingen kunnen zowel overdag als ’s avonds gevolgd worden en dus gecombineerd worden met een job.

CVO's, hoger en secundair onderwijs werken samen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni